Iedereen kent ze wel: de briefjes op bomen, opgehangen door wanhopige eigenaren, waarop staat dat er weer een hond of kat vermist wordt. Nu is er een geweldig nieuwe aanvulling op alle mooie initiatieven die er al zijn om vermiste huisdieren terug te vinden, namelijk de Global Pet Alert.

Hondje - Global Pet Alert

Global Pet Alert is een applicatie voor de mobiele telefoon (iOS en Android) waarmee eigenaren hun huisdier als vermist kunnen opgeven. Met één druk op de knop kan een alert gestuurd worden naar alle mensen binnen een straal van 25 kilometer van waar je je op dat moment bevindt, die ook in het bezit zijn van deze applicatie.  Je krijgt dus niet de berichten van alle vermiste huisdieren in Nederland, maar heel specifiek de dieren die jij in je nabije omgeving tegen zou kunnen komen. Veel mensen kunnen zo tegelijkertijd uitkijken naar het vermiste huisdier en door de snelle en gerichte manier van communiceren kunnen huisdieren sneller met hun eigenaar herenigd worden.

Om Global Pet Alert tot een succes te maken is een groot netwerk noodzakelijk. Mensen met en zonder huisdieren kunnen zich aanmelden. Hoe uitgebreider het dekkingsgebied, hoe groter de kans dat het huisdier snel weer veilig thuis gebracht kan worden. Meer ogen zien meer.

Global Pet Alert is een jong bedrijf. Eigenaar Willy Kroes kwam op het idee voor deze mobiele applicatie, door ervaringen van vermiste huisdieren in haar directe omgeving. “We zijn nu net drie maanden onderweg met Global Pet Alert en er zijn gelukkig heel veel huisdieren die soms na een dag, soms na een week maar ook soms nog na 6 weken of langer terug worden gevonden. Het is voor mij heel moeilijk om een succes verhaal te benoemen want het klinkt misschien cliché maar ieder huisdier gevonden dat wordt is een succes. En wie dan precies de vinder is, dat is niet belangrijk. We doen het uiteindelijk allemaal samen. De dierenambulance, Amivedi, dierenliefhebbers op Twitter en Facebook, etc.,” aldus oprichter Willy Kroes.

Wij van PiepVandaag zouden willen zeggen: downloaden, die App! Samen zijn we sterk en het is trouwens helemaal gratis.

©PiepVandaag.nlWord nu maandelijks donateur en ontvang de prachtige kalender van varken Sam in de bus

Word donateur