Toch wel weer bijzonder jammer dat het ieder jaar weer terug moet komen ongeacht of kievitseieren rapen nu is toegestaan of niet. Temeer, omdat de populatie kieviten volgens de Faunabescherming sinds 1996 sterk is afgenomen.

Die vogels moeten toch gewoon beschermd worden!  Wat is nu de precies de lol om die eieren te zoeken überhaupt… En dan is de boel nu nog geüpgraded ook… Kievitseieren rapen 2.0! Vind je een eitje, stuur een sms en ontvang een bericht of je ook daadwerkelijk mag rapen. Communicatief erg modern maar het slaat toch helemaal nergens op.

Ideetje/voorzetje voor de bestuurders in Friesland:

We vragen Tony Chocolonely chocolade kievitseitjes te maken. Dan ergens in het voorjaar gaan we gezellig naar Friesland, al die eitjes verstoppen. Ik help mee! En dan alle de kievitsei-jagers oproepen en zoeken met z’n allen. Doen we er ook een sms- en winactie bij. Is het meteen ook weer heel modern.

Ik zeg: We maken er gewoon een nieuwe nationale feestdag van.  Alleen wel oppassen dat niet over een paar jaar Unox zich meldt met soepkarren en oranje mutsen.

Kievitsnest
©Wikipedia

Dan nog een hele, leuke foto van de toegangsdeur van kringloopwinkel Wawollie in Haaksbergen. Daar hebben ze heel groot het Pieplogo op de deur gespoten. Echt geweldig!

WawollieEn als je toevallig nog op zoek bent naar leuke spulletjes, ga er dan vooral eens kijken. De opbrengsten gaan naar goede doelen met betrekking tot dieren, natuur en milieu.