Het gestrande Kemps zeeschildpadje Flip, dat sinds december 2011 opgevangen wordt door Sea Life Scheveningen, mag eindelijk naar huis! Zij heeft een lange revalidatie ondergaan, maar is nu fit genoeg om weer uitgezet te worden in het gebied waar ze vandaan komt:  de Golf van Mexico.

Flip de zeeschildpad
Foto: Sealife Scheveningen

Flip spoelde in december 2011 aan in Monster, waarna ze werd opgevangen bij Sea Life Scheveningen. Zij was zeer verzwakt en woog nog geen 1,75 kilo. Ze had wondjes aan haar schild en ze wilde maar niet eten. Tien maanden lang is er voor het diertje gezorgd. Ze heeft veel medische behandelingen moeten ondergaan, die succesvol blijken te zijn. Flip is weer gezond!

Eindelijk naar huis!
Er komt veel kijken bij het uitzetten van Flip in de Golf van Mexico. Er zijn vergunningen en reispapieren nodig en er moet voor speciaal vervoer gezorgd worden. Op 1 november zal Flip met een lijnvlucht van KLM vliegen naar Houston, Texas (Verenigde Staten). Het vliegtuig heeft een speciaal compartiment voor dieren en de hoofd dierenverzorger van Sea Life Scheveningen, Marjolein Kemna, zal Flip begeleiden tijdens de vlucht. “Ondanks de gecontroleerde temperatuur in het vrachtruim zullen we haar regelmatig moeten checken,” aldus Marjolein Kemna. Er is een speciale transportbox voor Flip gemaakt.

Wanneer Flip in Houston aankomt, moet ze nog 4,5 uur reizen naar het dierenopvangcentrum ARK (Animal Rehabilitation Keep) in Port Aransas, waar de U.S. Fish and Wildlife Service alsmede de dierenverzorgers van Sea Life Dallas zich over haar zullen ontfermen. Ze zal moeten bijkomen van de lange reis en opnieuw medisch gecheckt worden. Tevens krijgt Flip een kleine GPS tracker die later haar locatie weer kan geven. De verwachting is dat ze twee weken na aankomst in Texas uitgezet zal worden.

Flip heeft tijdens haar verblijf in Sea Life levend voedsel gekregen om zo haar jachtinstinct scherp te houden. Ze weegt inmiddels meer dan 5,2 kilo. Kemps zeeschildpadden worden met uitsterven bedreigd.

Bron: Sealife Scheveningen ©PiepVandaag.nl