Vanochtend verscheen hier op PiepVandaag.nl de aankondiging van GEMOLD in Amsterdam. In het Vondelpark worden Amsterdammers vandaag geconfronteerd met een flink mollenkerkhof. 

Gemold.nl

Gisteren waren de begraafplaatsjes nog verspreid over de verschillende parken in de stad en stonden er mysterieuze kruizen met GEMOLD 2013 erop. De guerrilla-actie was bedoeld om mensen bewuster te maken van het treurige lot van de mol, namelijk een ellendige dood in de mollenklem. Mollen worden als overlastveroorzakers gezien en om ze te bestrijden wordt veelvuldig gebruikt gemaakt van klemmen. Dierenbescherming Amsterdam vindt de klemmen dieronvriendelijk, onnodig en enkel symptoombestrijding en het is de hoogste tijd dat er door zowel burgers als bestuurders actief gekeken gaat worden naar preventieve diervriendelijke alternatieven.

In april start de Mollenpilot in samenwerking met de Amsterdamse GGD en het Amsterdamse Bos. Met deze pilot willen we onderzoeken of mollen wegblijven van velden waar frequent getrild wordt. Met behulp van een zware maai of trilwagen die over de grasmat rijdt, willen we onderzoeken of dit van invloed is op de aanwezigheid van mollen. Met het in periodiek in kaart brengen van de molshopen kan het effect worden aangetoond.  Dierenbescherming Amsterdam is zeer verheugd over deze samenwerking.

Het kerkhof in het Vondelpark geeft vandaag meer prijs. GEMOLD.NL 2013 verwijst naar de website die door Dierenbescherming Amsterdam speciaal voor de mollen in Amsterdam is opgezet. Want de mol verdient een charme offensief! Op de site info en nieuws over mollen en alle vorderingen, evaluaties en resultaten met betrekking tot de Mollenpilot zullen op GEMOLD.NL worden bijgehouden. De site is vanaf vandaag actief.

Persbericht: Dierenbescherming Amsterdam