De Faunabescherming is een petitie gestart om te voorkomen dat edelherten die gebruik zouden maken van het ecoduct Hulshorst worden afgeschoten. Daarbij zal er op 17 november bij het ecoduct een protestactie worden gehouden.

Edelhert
Edelhert | Foto: Wikimedia Commons

Vorige week werd bekend dat de provincie Gelderland heeft besloten dat in de directe omgeving van het nog te openen ecoduct over de A28 tientallen herten moeten worden afgeschoten. Dit om te “voorkomen” dat er  “teveel” herten oversteken naar de voedselrijke gronden.

Het is onverteerbaar dat er miljoenen euro’s zijn uitgegeven aan een ecoduct zonder dat kennelijk goed is nagedacht over de consequenties. Als een verbinding wordt gemaakt voor dieren, dan moet deze ook voor alle dieren gelden en mag er niet worden gediscrimineerd. Het gebied ten noorden van de A28 is niet zonder meer geschikt voor edelherten en er is voor deze dieren geen mogelijkheid om verder te trekken. Aldus de Faunabescherming.

Ook Statenlid van de Partij voor de Dieren in Gelderland Luuk van der Veer maakt zich ernstige zorgen. Hij noemt de kwestie onverteerbaar. Hij wil uitstel van de opening van het ecoduct. Maar gedeputeerde Jacob van Dijk, CDA natuurlijk, wil daar niets van weten. Afspraak is afspraak zegt hij.

De petitie van de Faunabescherming is hier te tekenen en meer informatie over de protestactie op 17 november zal worden gepubliceerd op de website van de Faunabescherming.

©PiepVandaag.nl