Op Werelddierendag, 4 oktober, schenken we speciale aandacht aan onze hond. Een lekker hapje, een nieuw speeltje of een extra lange wandeling. Naast de dagelijkse goede verzorging zorg je op dierendag natuurlijk nog voor dat kleine beetje extra.

ADC actie BPRC, Rijswijk - honden

Het contrast kan niet groter zijn met de honden in het proefdiercentrum van de Universiteit van Maastricht. Achter geblindeerde ramen zitten ze apart van elkaar opgesloten in kleine benauwde ruimtes waar ze nooit kunnen spelen. Daglicht kennen de honden niet.

Dierendag betekent voor deze honden niets speciaals. Tijdens deze diervriendelijke dag worden ze ook gewoon gebruikt in experimenten, gaan de experimenten gewoon door… Ze moeten lijden in testen waarbij wetenschappers het hart van de dieren verzwakken. Testen die zo zwaar zijn, dat sommige honden al overlijden tijdens het experiment. Sowieso is er geen uitweg voor de honden. Ze worden uiteindelijk allemaal gedood en het hart wordt verwijderd.

Robert Molenaar, Campagneleider van ADC: “Sinds 2000 heeft de Universiteit van Maastricht 680(!!!) honden gebruikt in experimenten! De onderzoekers hebben de mond ervan vol om dierproeven te verfijnen, te verminderen en te vervangen. Het enige beleid dat wij zien is keer op keer nieuwe verzoeken tot onderzoek indienen die de dood van honden tot gevolg hebben.”

Meer informatie over de hondenexperimenten kun je lezen in deze factsheet.

Op 4 oktober protesteren 50 activisten van de Abti Dierproeven Coalitie (ADC) voor de geblindeerde ramen van het laboratorium in Maastricht. Van 12.00 tot 13.00 voor de ingang van de Centrale Proefdier Voorziening aan de Universiteitssingel 50 in Maastricht. We kunnen het leed dat achter die ramen plaatsvindt onmogelijk negeren.

Persbericht ADC