Wat een geweldig nieuws! India is eindelijk verlost van de zogenaamde dansberen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Delhi werd dit heugelijke nieuws bekend gemaakt.

Dansende beren in India
Dansende beer in India gaat tot het verleden behoren!

Dierenwelzijnsorganisatie WSPA heeft een belangrijke rol gespeeld in het bestrijden van deze vreselijk industrie en algemeen directeur Mike Baker was dan ook bij de bijeenkomst in Delhi aanwezig. Zeventien jaar lang heeft WSPA gestreden om deze traditionele berenkwelling af te schaffen.

Sinds 1995 zijn er ongeveer 1200 beren gered. De laatste vijftig eigenaren van dansberen gaan dankzij het een programma van WSPA en partnerorganisatie Wildlife Trust of India op een andere manier hun geld verdienen.

Zie hieronder een video van het WSPA: 

Dit is het verhaal van Aziz uit India. Om zijn familie te onderhouden trok Aziz rond met zijn dansbeer om geld te verdienen. Dankzij het ´Alternative Livelihood´programma van WSPA kon Aziz zich omscholen tot bakker. Hiermee hebben we niet alleen Aziz´ beer gered maar bieden we Aziz en zijn kinderen een diervriendelijke toekomst.

Het dansen met beren mag dan afgelopen zijn, bescherming hebben de dieren helaas nog steeds hard nodig. Er is nog steeds een handel in welpen gaande en in andere producten gemaakt van lichaamsdelen van de dieren, maar ook conflicten tussen mens en beer, doden van beren als vergelding en het verlies van leefgebied zijn belangrijke bedreigingen.

Daarom heeft de regering met andere dierenorganisaties waaronder het WSPA een Nationaal Actieplan ontwikkeld waarmee de beren en de 26 deelstaten waar ze leven beschermd worden.

Bron: WSPA ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.