Gozer is een mooie stoere Duitse herderreu van nu ruim twee en een half jaar oud. Helaas heeft hij in zijn korte leven nogal veel pech gehad. Lange tijd hing zijn leven aan een zijden draadje en dreigde hij gedood te worden.

Herder Gozer
Foto: Werkgroep Hulp Inbeslaggenomen Honden

Toen hij anderhalf jaar oud was, volop in de pubertijd en bovendien een teef en 10 pups thuis had, heeft Gozer op straat tijdens het uitlaten een klein hondje gebeten. Dit eerste bijtincident van hem was gelijk aanleiding voor de politie om zowel Gozer als zijn teef en alle pups in beslag te nemen. Met het kleine hondje liep het gelukkig goed af. Maar Gozer kwam in de opslag al gauw op de  isoleerafdeling terecht omdat hij niet tegen het kennelleven bestand was en daardoor zwaar gefrustreerd raakte. Hij heeft daar bijna een jaar gezeten en werd door de opslaghouder als gevaarlijk beschouwd.

Gelukkig mocht de Werkgroep Hulp Inbeslaggenomen Honden hem uiteindelijk herplaatsen. Al direct bij het afhalen bleek dat Gozer niet gevaarlijk was, maar wel zwaar gefrustreerd. En ook het asiel waar hij nu verblijft vindt hem niet gevaarlijk.

Gozer is een herder uit werklijnen en heeft daardoor duidelijk behoefte om actief bezig te zijn. In het asiel waar hij nu verblijft wordt twee uur per dag met hem gespeeld en gewandeld. Toch is hij daar niet op zijn plek omdat hij de rest van de tijd in een kennel zit en zich moeilijk kan binden aan een persoon. Waarschijnlijk komt dat doordat hij nu al meer dan een jaar in een kennel leeft en daarvan lange tijd in isolatie heeft gezeten. Gozer is een zelfstandige hond, die zeker weet dat hij zijn eigen boontjes wel kan doppen. En dat maakt de plaatsingkans voor deze bijzondere hond, die als hij zich eenmaal durft te binden onvoorwaardelijk voor zijn baas door het vuur zal gaan, erg klein. Bovendien wordt hij er niet beter op zolang hij in een kennel moet verblijven. Gozer heeft daarom dringend een thuis nodig; een plek waar hij zich durft te gaan binden.

Wij zoeken voor deze bijzondere karakterhond die al zoveel heeft moeten doorstaan iemand die ervaring heeft met herders en hem kan leren dat met mensen samen werken veel leuker is dan in alleen je eigen plan trekken. Wij zoeken iemand die Gozer wil laten kennis maken met de betrouwbare mens, de mens die er altijd voor je is en waar je op kan bouwen. Iets wat hij helaas in zijn leven niet gekend heeft.

In de kennel in het asiel komt hij niet tot zijn recht hoe lief ze daar ook voor hem zijn. Hij voelt zich weggezet na een periode van samenzijn en heeft daardoor weinig of geen kans op herplaatsing.

Gozer wordt gecastreerd en hij geplaatst met een tijdelijke of definitieve plaatsingsovereenkomst. Vanwege het bijtincident met het kleine hondje heeft Gozer een aanlijn- en muilkorfgebod. In dit filmpje kun je  zien hoe fijn Gozer het vindt als er met hem gekroeld wordt:

Meer weten? Je kunt contact opnemen via Sandra van de Werd, tel 06-40709218
Of via Margje, maar vanwege vakantie wordt haar mail tot 20 augustus beperkt beantwoord.

Bron: Werkgroep Hulp Inbeslaggenomen Honden ©PiepVandaag.nl