De driejarige kat Poussey uit Le Havre stapte onlangs op de P&O ferry en maakte de oversteek naar het Engelse Dover. Met veel moeite van een Britse dierenarts en politieagent werd zijn familie gevonden en met hem herenigd.

P&O Ferry Dover - veerboot
P&O Ferry in Dover Foto: Angelique Lagarde

Verstekeling

Een medewerker van de havenpolitie vond de rondwandelende kat op een dek van de ferry. Na aankomst in Dover ontfermde agent David Palmer zich over hem en scande zijn chip. Zo constateerde hij dat de kat uit Le Havre kwam, maar het geregistreerde adres bleek dat van de vorige eigenaar te zijn.

Opmerkelijke compassie

Omdat Groot-Brittannië een streng rabiësbeleid heeft en Poussey zonder paspoort op pad was gegaan, was de kans groot dat hij een spuitje zou krijgen. Agent Palmer trok zich het lot van de kat aan en nam contact op met allerlei instanties in Engeland, asiels en cattery’s, om te zien of zij hem wilden opnemen. Maar de bijbehorende quarantaine- en dierenartskosten van € 580,- waren een groot struikelblok. Gelukkig gaf dierenarts Jeremy Stattersfield Poussey kosteloos de noodzakelijke entingen en regelde hij een dierenpaspoort evenals een gratis verblijf in de kattenquarantaine.

Weer samen

Ondertussen had David Palmer de grenspolitie een briefje op laten hangen bij het oude huis van Poussey. Zijn ongeruste eigenaars waren al een paar dagen naar de kat op zoek en controleerden voor de zekerheid of hij niet was teruggekeerd naar zijn vorige woning. Daar vonden ze het briefje en namen direct contact op met de politie in Dover. Mevrouw Foehr en haar kinderen reisden zo snel mogelijk naar de overkant van het Kanaal waar ze met Poussey werden herenigd in de praktijk van Jeremy Stattersfield, dankzij de buitengewone inspanningen van deze dierenarts en agent Palmer.

Bron ©PiepVandaag Angelique Lagarde