WSPATwee teams met tientallen dierenartsen in het veld

Naast de dringend noodzakelijke hulp aan menselijke slachtoffers van de tyfoon Hayian, verkeren ook vele tienduizenden  dieren – zowel landbouw- als gezelschapsdieren – in ernstige nood. WSPA (World Society for the Protection of Animals), de internationale  dierenwelzijnsorganisatie, heeft al geruime tijd twee noodhulpteams in het veld. Zij hebben al vele duizenden dieren gered en geholpen.

Filipijnen
World Society for the Protection of Animals

Het eerste team, snel vanuit Thailand gearriveerd, is werkzaam in het noordelijk deel van het zwaar getroffen eiland Cebu. Aangevuld door een kleine dertig vrijwillige lokale dierenartsen hebben zij al meer dan 10.000 dieren onderzocht en 2.000 stuks kleinvee een geneeskundige behandeling gegeven.  Ook worden zo’n 4.000 runderen gevaccineerd tegen levensbedreigende bloedvergiftiging.

Het tweede team, ingevlogen vanuit Midden-Amerika, werkt op het eiland Panay in de omgeving van de stad Antique. Van de twintig dorpen daar zijn er zeker negen getroffen en hebben naar eerste schatting zo’n 7.000 dieren – waaronder karbouwen die als ploegdier worden ingezet – verzorging nodig. Ook worden er in het gebied door het noodhulpteam honderden kilo’s voer uitgedeeld.  In de buurt bevindt zich een eiland dat volgens lokale dierenartsen nog door geen enkel hulpteam is bezocht. Ons team wil een boot huren om er naartoe te gaan.

Inmiddels hebben supporters van WSPA Nederland al meer dan 56.000 euro gedoneerd voor onze noodhulp aan de Filipijnen op bankrekening 242.

Persbericht WSPA


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.