Het gemeentelijk bestuur van de Baskische stad Donostia – San Sebastián heeft aangekondigd dat het stierenvechten verboden zal worden tot in ieder geval 2016. Tot die tijd worden specifieke voorwaarden gesteld aan het verhuren van de arena.

Plaza de Toros Illumbe - Donostia – San Sebastian - stierenvechten
Plaza de Toros Illumbe – Donostia – San Sebastian

De gemeente is al langer bezig het stierenvechten in haar stad aan banden te leggen. In augustus 2012 gaf de burgemeester van Donostia – San Sebastián, Juan Carlos Izagirre, aan dat “het leed van een dier geen openbaar spektakel mag zijn”.

Vanuit een economisch standpunt stelde hij toen dat “een faciliteit als Illumbe (de naam van de stierenvechtarena) niet kan worden gehandhaafd met publiek geld om zeven stierengevechten per jaar mogelijk te maken”. De arena zal vanaf nu gebruikt worden voor sportevenementen, culturele voorstellingen, muziek en andere vormen van vermaak waarbij dieren niet misbruikt worden.

CAS International is heel blij met de beslissing die de lokale regering van Donostia – San Sebastián heeft genomen. We hopen dat meer Spaanse gemeenten het voorbeeld van dit stadsbestuur zullen volgen en het wrede stierenvechten zullen verbieden. CAS is al langer bezig met het stierenvechten verboden te krijgen in Donostia – San Sebastián en we hebben hier meerdere keren meegedaan aan protestacties.

Persbericht CAS International