De eigenaar van de ‘horrordierenwinkel’ Fauna World aan de Uitweg in Rotterdam, Chavello P. is vandaag door de rechter veroordeeld tot drie jaar celstraf, waarvan twee jaar voorwaardelijk. De rechtbank acht bewezen dat P. de 140 dieren, die afgelopen juni dood werden aangetroffen in zijn dierenwinkel, noodzakelijke zorg heeft onthouden.

Horrordierenwinkel
Horrordierenwinkel | Screenshot item NOS

De Rotterdammer kreeg de straf ook opgelegd voor bedreiging, valsheid in geschrifte en diefstal. Tevens mag hij vijf jaar lang niet het beroep van dierenhandelaar uitoefenen.

De straf valt lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie. De man heeft wel dus een langere proeftijd gekregen van vijf jaar, handelt hij in die tijd toch in dieren, dan verdwijnt hij voor twee jaar in de cel. Het OM acht de kans dat hij opnieuw in dieren gaat handelen groot. De Rotterdammer heeft ook altijd verklaard te zullen doorgaan.

P. krijgt nog een half jaar cel voor een eerdere veroordeling. In 2012 werd hij al bestraft voor illegale handel in dieren, ook vanuit Fauna World.

Bron: RTV Rijnmond ©PiepVandaag.nl