In Willich, een plaatsje net over de grens in Duitsland is de jacht geopend op een  egelmishandelaar. Afgelopen zondag werd voor de dertiende keer een dode egel in een afvalton aangetroffen. De veterinaire dienst in Munster heeft de dieren onderzocht en kwam tot de schokkende conclusie dat de egels levend zijn verbrand.

Egel close-up
Foto: Saparevo / Foter / CC BY-NC

De egels werden gevonden in afvalemmers rond trapveldjes en speelplaatsen. Het is zeer goed mogelijk dat er nog veel meer egels slachtoffer zijn geworden. Van de dader of daders ontbreekt op dit moment nog ieder spoor. Ook de politie tast nog steeds in het duister over de dader(s).

“De dode dieren worden later pas ontdekt. We hebben geen enkel spoor, ondanks herhaaldelijke getuigenoproepen in de media. Wel zijn er meldingen achteraf binnengekomen. Iemand heeft ‘s nachts een krijsend dier gehoord en iemand anders heeft een persoon met een zaklamp zien schijnen.” alus Antje Heymanns woordvoerster van de politie.

Al in juli kwamen de eerste meldingen binnen van medewerkers van de buitendienst van Willich dat ze zwaar verminkte egels hadden gevonden. Sinds die tijd patrouilleert de politie s nachts strenger maar helaas heeft dat niet mogen baten.

PETA heeft inmiddels een beloning uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de dader. Dierenvrienden uit de buurt hebben de beloning nog een eens verhoogd tot ongeveer drieduizend euro.

Bron: De Limburger ©PiepVandaag.nl