In een wildreservaat in de deelstaat Uttar Pradesh in het Noorden van India hebben parkwachters afgelopen week drie dode tijgers gevonden. Dat heeft de directeur van het wildreservaat bekend gemaakt.

Tijger - dode tijgers
Foto: Tarique Sani via Compfight cc 

Ook al moet de doodsoorzaak nog worden vastgesteld door middel van autopsie, vermoed wordt dat de dieren zijn vergiftigd door stropers. De tijger wordt ernstig in haar voortbestaan bedreigd. Wereldwijd leven er nog maar 3.200. Ongeveer 1.600 dieren leven in India en dan met name in wildreservaten.

Natuurbeschermers doen er alles aan de populatie te beschermen maar desalnietemin daalt het aantal tijgers nog steeds. De belangrijkste oorzaak hiervan is stroperij om de huiden van de dieren. In China zijn ook andere lichaamsdelen helaas zeer gewild. Zo denkt men nog steeds dat gemalen botten een geneeskrachtige werking zou hebben en dus zijn ze op de Chinese markt veel geld waard.

Bron: AD.nl ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.