De Chinese douane op het vliegveld van Beijing (Peking) deed op 8 augustus een gruwelijke vondst. 645 wolvenhuiden waren verpakt in 30 zakken en gelabeld als ‘bontresten’. Een handelsmaatschappij in Beijing wordt verdacht van de smokkel van deze huiden.

wolvenhuiden
Europese wolf | Foto: Tambako the Jaguar via Compfight cc

1400 kilo huiden

Alle vellen samen wegen 1400 kilo en hebben een oppervlakte van 200 m2, uitgespreid over de vloer. Ze werden geïmporteerd met een vlucht vanuit Griekenland en waren verpakt in 30 grote zakken, waarop stond dat ze bontrestjes bevatten.

Verdacht

Omdat de waarde volgens de papieren $3.700,- bedroeg, ver onder de gebruikelijke prijs voor bont, vond de douane de zending verdacht en controleerde de partij. De zakken gingen door het röntgenapparaat, waarna ze werden geopend. Bovenop de twintig huiden per zak lagen restjes bont als afleiding. Volgens de beambten is dit de grootste  vangst gesmokkelde huiden van een bedreigde diersoort in China in tien jaar.

Griekse wolf?

De vachten zijn bijna allemaal bruin, met enkele zwarte en grijze ertussen. Of het huiden betreft van inheemse Griekse wolven, waarvan er nog maar 500-700 zouden zijn, of dat het dieren uit een ander gebied betreft, is nog niet bekend. Een handelsfirma uit Beijing wordt verdacht van de smokkel, diverse mensen zijn gearresteerd.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde