Comité Anti Stierenvechten (CAS) International en de Spaanse organisatie Equanimal zijn een samenwerking aangegaan in een anti-stierenvechtencampagne. Vanaf mei tot en met september zullen de twee organisaties gezamenlijk protestacties en demonstraties organiseren in verschillende Spaanse steden.

Stierenvechten
Foto: CAS International

Hoewel het stierenvechten steeds minder populair is in Spanje, krijgt de stierenvechtsector steeds meer subsidies. Daarnaast promoot de PP (de Conservatieve Partij die de absolute meerderheid heeft in de Spaanse regering) het stierenvechten onder jongeren. Dit betekent dat scholen excursies aanbieden om scholieren kennis te laten maken met het stierenvechten. Op 20 mei heeft een groep van 250 scholieren in Sevilla een novillada bijgewoond. Een novillada is een stierengevecht in Spaanse stijl, met stierenvechters in training en jonge stieren tussen de 3 en 4 jaar oud.

CAS International en Equanimal zullen met deze anti-stierenvechtencampagne zowel jongeren als volwassenen inlichten over de wreedheden van het stierenvechten. Ook zullen de organisaties samen protesteren, om de autoriteiten te laten zien dat de meerderheid van de Spanjaarden tegen het stierenvechten is.

De eerste grote actie staat gepland op zaterdag 9 juni in Madrid. CAS International roept mensen, die dan in Madrid zijn, zich aan te sluiten bij de demonstratie. Klik hier voor meer informatie.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.