Paul Williams, filmmaker voor BBC Wildlife, vond onlangs in Sri Lanka een achtergelaten babyeekhoorntje in Wilpattu National Park. De ploeg van BBC Natural History Unit besloot het diertje te redden.

babyeekhoorntje
Indische palmeekhoorn (lena) | foto Angelique Lagarde

De Indische palmeekhoorn (in Sri Lanka ‘lena’ genoemd) was vel over been en Paul zag geen moederdier. Hij legde de kleine lena op een veilige, warme plek in een boom en hoopte dat de moeder zou opdagen, maar dit gebeurde niet. Een dag later lag het diertje nog waar Paul het had achtergelaten. Zijn crew zocht met high-tech (warmte)camera’s naar de moeder, maar ze was onvindbaar. Het team besloot eekhoorntje Rob bij zich te houden.

‘Ik kon hem niet zomaar achterlaten, hij zou dood zijn gegaan als ik hem niet had gevonden. Hij is nu een onderdeel van het team’, aldus Paul.

Rob werd met babymelk gevoed door Paul en zijn team en ze hielden hem warm. Het eekhoorntje wist allerlei fijne plekjes te vinden om te slapen, van een toetsenbord tot een autostuur en een wollige microfoon. De lena was zo klein dat het zelfs opgerold in een mok kon slapen. Inmiddels is Paul Williams weer vertrokken uit Sri Lanka en is Rob bijna groot genoeg om voor zichzelf te zorgen. Medewerkers van een hotel voeren hem nog bij tot dit niet meer nodig is.

Bekijk de prachtige foto’s van eekhoorn Rob op Facebook.

Bron: Eyefood ©PiepVandaag.nl