Foto: WikiMedia Commons

Niet minder dan 92’s puppy’s uit Hongarije hebben een barre toch door Europa overleefd. Gehuisvest in kooien even groot als zichzelf, zonder eten en drinken en zittend in de bedwelmende stank van hun eigen urine uitwerpselen. De Duitse politie maakte een eind aan het dierenleed.

Criminele handelaren wilden de dieren in Nederland verkopen aan dierenwinkels. De Franse buldoggen, cockerspaniëls, teckels en retrievers, chihuahua’s en beagles hebben geluk gehad dat daar een stokje voor is gestoken. De helft van hen was al ziek en had wormen en diarree gekregen. Bij zo’n transport zouden dan ook makkelijk doden kunnen vallen.

De oorkondes en inentingspapieren van de honden waren vervalst volgens de Duitse politie. Ze waren veel jonger dan in de papieren stond aangegeven. Tevens is er een aanklacht voor overtreding van de dierenwet. De 36-jarige chauffeur van de witte bestelwagen – al meerdere malen opgepakt – werd weer vrij gelaten. De pups zijn overgebracht naar een asiel in Neurenberg, waar ze rustig kunnen bijkomen.