Vandaag lanceerde dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren op ludieke wijze haar campagne tegen bontkragen. Voorbijgangers konden hun ‘pootje’ zetten tegen bont op het etalageraam van cosmeticawinkel Lush in Den Haag. Ook werden zij geïnformeerd over de herkomst van bont en het verschrikkelijke dierenleed dat schuilgaat achter het modeverschijnsel.

Zet je pootje tegen bont
Zet je pootje tegen bont | Foto: via Lush.nl en Bont voor Dieren

DJ Wannabeastar en designer Bas Kosters zetten als eersten hun handafdruk op de winkelruit, gevolgd door Bont voor Dieren-directeur Nicole van Gemert en Bregtje Cals, campagnemanager van Lush. Door hun krachten te bundelen zetten zij zich in voor een bontvrij Nederland.

Van Gemert:

“We zijn heel erg blij dat Lush ons de kans geeft mensen voor te lichten over bont. Er is zo ontzettend veel onwetendheid als het gaat om bontkragen. Haast niemand weet van deze verborgen bio-industrie, die met name in China plaatsvindt. Wasbeerhonden en vossen zijn wilde dieren, niet geschikt om in kleine kooitjes te houden. Al helemaal niet als het doel slechts versiering aan een jas is.”

Voorbijgangers maakten volop gebruik van het aanbod om met verf een pootje op de ruit te zetten. Vieze handen waren daarbij geen probleem, want Lush ontwikkelde speciaal voor Bont voor Dieren een zeepje. De gehele opbrengst van deze ‘Paw Soap’ zal Bont voor Dieren gebruiken voor het geven van voorlichting over bont. Ook kon de petitie voor een bontvrij Nederland getekend worden. Deze petitie heeft als doel de druk op te voeren voor een compleet verbod op de productie en import van bont.

Ook de petitie tekenen? Klik hier.

Bron: Bont voor Dieren


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.