Kauw - vogelophangingOmdat boven sommige bollenvelden dode kauwen worden opgehangen om dienst te doen als vogelverschrikker heeft de Partij voor de Dieren Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Bleker van Landbouw over deze barbaarse methode om vogels te verjagen. Fractievoorzitter Marianne Thieme wijst erop dat de kauw een beschermde diersoort is en wil weten of Bleker bereid is streng op te treden tegen deze omstreden aanpak om vogels weg te houden van de bloembollen.

In de bollenstreek bungelen op meerdere plekken dode vogels, die met één poot zijn vastgebonden aan een stok te midden van ontluikende bloemen. Doel is te voorkomen dat andere vogels zich in het bollenveld zullen ophouden.

“Er zijn voldoende diervriendelijke en efficiënte methoden om overlast van vogels tegen te gaan. Daarbij is het bijzonder luguber daarbij misbruik te maken van dode vogels, temeer daar het om een beschermde soort gaat,” vindt Marianne Thieme. De Partij voor de Dieren wil daarom dat de minister actie onderneemt om deze vorm van het verjagen van vogels te bestrijden.


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.