In de regio Castilla-La Mancha in Spanje is onlangs een wet aangenomen die de zwijnenjacht te paard en met speren de zogenaamde  ‘la caza del jabalí’ weer toestaat.Vroeger werd deze manier van jagen vooral gezien als spannend vermaak, wat uiteindelijk steeds vaker verboden werd en langzaamaan verdween, tot nu.

La caza del jabalí
“Het spel” La caza del jabalí

Als gevolg van de economische crisis zien de autoriteiten van de regio er namelijk wel weer geld in en is deze wrede jachtvorm wederom toegestaan, bekrachtigt door de wet. Vooral Amerikanen, Britten en Duitsers melden zich om voor zo’n vijfduizend euro speren naar een opgejaagd en zeer angstig zwijn te gooien.

Ecologistas en Acción, een groen collectief in Spanje, noemt de jachtvorm:

“een wrede praktijk, die slechts geschikt is voor barbaren.”

Op de petitiesite Change.org is inmiddels een handtekeningenactie gestart en al tienduizenden mensen hebben getekend om de autoriteiten van Castilla-La Mancha erop te wijzen dat de herintroductie van dit ouderwetse zogenaamde volksvermaak niet de oplossing is om de economische crisis op te lossen.

Spanje komt deze week vaker zeer negatief in het nieuws met betrekking tot diervriendelijkheid, zo berichtte we hier eergisteren nog over het besluit van de Spaanse publieke omroep TVE, om wederom live verslag te gaan doen van stierengevechten.

Bron: Volkskrant.nl ©PiepVandaag.nl