Afschuwelijke beelden laten zien dat apen voor de proefdierenindustrie niet meer zijn dan wegwerpartikelen. Tientallen dode apen liggen hoog opgestapeld in afvaltonnen … allemaal vermoord, omdat ze niet de juiste maat voor de experimenten in Europese laboratoria hadden.

Aapje Piep
Foto: Menno Herstel

De dieren waren gezond en velen van hen hadden gewoon teruggeplaatst kunnen worden in de natuur. In plaats daarvan kregen ze een dodelijke injectie in het hart, werden ze gedumpt in bakken en daarna verbrand. Deze gruwelijke slachting is blootgelegd in een undercover-onderzoek gemaakt door EDEV’s  zusterorganisatie BUAV (British Union for the Abolition of Vivisection), de Engelse partner in de European Coalition to End Animal Experiments (ECEAE), het Europese samenwerkingsverband van organisaties tegen vivisectie.

De slachting is begin oktober begonnen en zou nog doorgaan tot eind november op het eiland Mauritius. Ongeveer 125 apen werden reeds gedood, omdat de buitenlandse laboratoria alleen apen willen met een gewicht van minder dan 3,5 kg. Maar fokkerijen in Mauritius hebben een overschot van apen boven dat gewicht, waardoor ze nu simpelweg worden afgemaakt.

Mauritius is, met de verkoop van 10.000 apen per jaar, ’s werelds op één na grootste exporteur van langstaart-makaken voor dierproeven onder dwang gevoerd.

De Partij voor de Dieren heeft inmiddels kamervragen gesteld.

Bron: EDEV ©PiepVandaag.nl