Gisteren waarschuwde Bondskanselier van Duitsland, Angela Merkel dat de opwarming van de aarde dramatisch zal versnellen tenzij wereldleiders zo snel mogelijk met elkaar de afspraak maken hun CO2-uitstoot drastisch terug te dringen.

Angela Merkel
Angela Merkel ©Reuters, 2008

Merkel richtte zich tot delegaties van zo’n 30 verschillende landen, die in voorbereiding voor een grote klimaattop van de Verenigde Naties bijeen waren gekomen in St. Petersburg, met de woorden:

“Time is of the essence.”

In St. Petersburg werd uitgebreid gesproken over wat er gedaan kan worden om te zorgen dat de aarde niet meer opwarmt dan 2 graden Celsius.

Na eerdere lange gesprekken in Durban, december vorig jaar, zijn landen overeengekomen nieuwe afspraken te maken voor 2015, die voor het eerst de grootste vervuilers moeten gaan dwingen uitstoot te verminderen.

Grote kritiek op de uitkomsten van Durban is dat de plannen veel te voorzichtig zijn om iets uit te maken voor de opwarming van de aarde. Sindsdien hebben de wereldleiders zich al meermaals over de materie gebogen met tot nu toe weinig ander resultaat.

Bron ©PiepVandaag.nl