Alec Baldwin: “Boycot het circus!”

Acteur Alec Baldwin roept op circussen te boycotten. Met de boodschap: “People enjoy showbiz, but elephants do not” probeert Baldwin mensen bewust te maken van het enorme leed wat olifanten ten deel valt als circusdier.

Olifanten in het circus

©DannyK82

De actie doet hij in samenwerking met PETA en wordt ondersteund met een video waarin Baldwin laat zien hoe olifanten als baby weg worden gehaald bij hun moeders en gedwongen worden tot het aanleren van kunstjes. Dit gaat niet zachtzinnig. De olifantjes worden mentaal gebroken, zodat ze gehoorzamen.

Zie hier de video van PETA en let op bevat schokkende beelden! En vooral… Boycot het circus met wilde dieren!

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. de beelden zijn echt verschrikkelijk!!.
  arme arme dieren.
  en dan zijn er nog mensen die zeggen een circus zonder dieren is geen circus!!,hm mm

 2. Lidia van Oostveen zegt:

  In en tijd als deze moeten de dierentuinen en andere “gebruikers”van dieren onder de loup genomen worden. Wanneer wij weten dat hwet niet goed is voor de dieren moeten zij herplaatst worden naar een betere locatie. Pech dan als een bepaalde dierentuin niet geschikt is voor een bepaald dier. Organiseer je maar een grote zaal met video scherm waarop je een film laat zien hoe deze dieren wel moeten leven en waarom jij ze niet het in je dierentuin. Win je nog een prijs ook voor goed nadenken.

  • Lidia van Oostveen zegt:

   In en tijd als deze moeten de dierentuinen en andere “gebruikers” van dieren onder de loup genomen worden. Wanneer wij weten dat het niet goed is voor de dieren moeten zij herplaatst worden naar een betere locatie. Pech dan als een bepaalde dierentuin niet geschikt is voor een bepaald dier. Organiseer je maar een grote zaal met video scherm waarop je een film laat zien hoe deze dieren wel moeten leven en waarom jij ze niet hebt in je dierentuin. Win je nog een prijs ook voor goed nadenken.

 3. F.W.Morel van Mourik zegt:

  stop met die onzin

 4. B.C.M. Bogers zegt:

  Onlangs heb ik het boek Hannah’s droom van schrijfster Diane Hammond gelezen. Het gaat over een olifant die al heel erg lang in een dierentuin leeft. In eerste instantie met de beste bedoelingen. Echter heeft ze een chronische ontsteking aan haar poten, omdat ze op een harde ondergrond staat. En een kapotte enkel, omdat ze ‘s nachts aan de ketting staat. Ook verveelt ze zich en is ze eenzaam. Uiteindelijk gaat ze naar een olifantenopvang. In dit boek zijn de verzorgers goed voor Hannah, maar ondanks dat beseffen ze dat de situatie niet houdbaar is. Deze olifanten worden ook nog mishandeld.

 5. Voor dierentuinen geldt hetzelfde, hooguit een graadje minder erg. Er zijn momenteel 49 olifanten in Ned. dierentuinen. In zo’n klein land als het onze!