VZW Zwerfkat in Nood redt jaarlijks vele katten in België. Ieder dier heeft zijn eigen, vaak schrijnende, verhaal. Zo werd Turkse angorakater Mylo vier jaar geleden achtergelaten in het appartement in Bilzen, Vlaanderen, waar hij acht jaar met zijn baasje woonde. Vorige week is hij uit zijn troosteloze situatie bevrijd. 

turkse angorakat
Turkse angorakater Mylo | Foto: Zwerfkat in Nood

Koud en eenzaam
Zijn eigenaar vertrok met de noorderzon en Mylo sleet jarenlang zijn dagen in eenzaamheid, in een koud en verlaten appartement. De huisbazin wist dat Mylo was achtergebleven. Ze voerde hem en verschoonde de kattenbak, maar buiten dit contact van enkele minuten per dag was de oude, dove kat helemaal alleen.

Eindelijk zit het mee
Toen Zwerfkat in Nood over Mylo werd ingelicht, aarzelden de kattenvrienden geen moment en de gedeprimeerde kater werd opgehaald. Na jaren van lichamelijke en emotionele verwaarlozing bleek er werk aan de winkel. Angorakatten hebben een lange, pluizige vacht en moeten vaak geborsteld worden. De witte haren van Mylo zaten zo vol klitten, dat scheren de enige mogelijkheid was om zijn huid en vacht te laten herstellen. Ook gaat hij onder het mes, want hij blijkt een blaassteen te hebben. Hierdoor zou hij een pijnlijke dood zijn gestorven, als hij niet was gered.

Op zoek naar een maatje?
Zodra Mylo opgeknapt is, is hij beschikbaar voor adoptie. Heb je interesse in Mylo of een van de andere prachtige katten die zo graag een lief baasje zouden vinden? Neem dan contact op met VZW Zwerfkat in Nood via kattenbemiddeling@zwerfkat.com 

Bronnen: Facebook en Zwerfkat in Nood ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde