Aapje Piep is op nummer 1 geëindigd in de “Leukste dier van het jaar”-verkiezing van Stichting AAP! De lampongaap is chimpansee Mojo en stekelvarken Stevie als een razende voorbijgeschoten. Piep heeft met 98 stemmen 23,5% van alle stemmen gekregen.

Aapje Piep
Aapje Piep

Chimpansee Mojo is met 74 stemmen op nummer 2 geëindigd en stekelvarken Stevie op nummer 3 met 72 stemmen. In totaal hebben 417 mensen hun stem uit gebracht.

AAP organiseerde de verkiezing ter ere van de 40e verjaardag van de stichting. PiepVandaag heeft een bijzondere band met Aapje Piep. Zij werd vernoemd naar de toen nog Omroep Piep. Ze werd in Polen als huisdier gehouden en heeft nooit soortgenoten leren kennen. Haar ex-eigenaars hebben haar in Calais afgestaan, toen bleek dat ze haar niet mee mochten nemen naar Ierland. Na een leven in een soort vogelkooi zou ze of geëuthanaseerd worden of in een proefdiercentrum terecht komen. Dankzij Stichting AAP mocht ze echter voor het eerst helemaal aap onder de apen worden. PiepVandaag-voorzitter Karen Soeters was erbij aanwezig toen aapje Piep arriveerde bij Stichting AAP.

PiepVandaag dankt alle mensen die op Aapje Piep hebben gestemd.

©PiepVandaag.nl