Een zending met meer dan 1200 honden is onderschept bij twee aparte invallen van de Thaise coalitietroepen. De Royal Thai Police, de Royal Thai Navy Border Patrol en leden van de Animal Activists Alliance Thailand hebben internationale hondensmokkelaars gearresteerd in het Ban Phang district in de provincie Nakorn Phanom. Alleen al zaterdagnacht werd een konvooi met zo’n 800 honden onderschept. De honden waren enkele dagen in de jungle vastgehouden zonder voedsel en water en daarom erg zwak. 

Thailand - 1200 honden gered
Thailand – 1200 honden gered

Vorig jaar augustus lanceerde de in Thailand gesitueerde non-profit reddingsorganisatie Soi Dog Foundation haar campagne ‘Trade of Shame’ (Handel om je voor te schamen), met als doel een einde te maken aan de onmenselijke en barbaarse handel in hondenvlees. Deze campagne richt zich op de kern van het probleem en wil de handel in zijn geheel tot een halt brengen door een strengere handhaving van bestaande wetten en de introductie van krachtigere wetgeving.

Sinds de start van deze campagne, nu een jaar geleden, zijn er meer smokkelaars gearresteerd dan in de voorgaande vijftien jaar. Maar dit levert een nieuwe uitdaging op: hoe moeten de duizenden honden worden verzorgd die tijdens deze arrestaties in beslag zijn genomen?

Dit probleem is enorm en het gebruikelijke budget van Soi Dog is absoluut ontoereikend. Hulp is dringend nodig om de geredde honden onderdak te bieden en te verzorgen en daarnaast een einde te maken aan de illegale handel in hondenvlees.

Wil je helpen? Ga dan naar https://www.soidog.org/en/help/Default.aspx

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde