Een bonte verzameling van dierenrechtenorganisaties, waaronder de Anti Dierproeven Coalitie (ADC), hebben de handen in elkaar geslagen om de verouderde wetgeving over dierproeven aan te passen aan de moderne tijd. Via een Europees Burgerinitiatief wil ADC een stem zijn voor de proefdieren.

ADC - 1 miljoen handtekeningen

ADC-campagneleider Robert Molenaar:

“Bedrijven willen vaak niet eens meer dierproeven doen, maar zijn hier nog wel wettelijk toe verplicht. Om deze wetten aan te passen hebben we 1 miljoen handtekeningen nodig. Daarmee kunnen we een motie indienen bij het Europese Parlement. Het probleem is dat we voor 1 november deze handtekeningen nodig hebben. Momenteel hebben we er meer dan 350.000 verzameld.”

Teken hier de petitie!

We voeren woensdag 19 juni een publieksactie op de Mient in Alkmaar. Zes ADC’ers zullen urenlang in een kooi vastzitten om zo aandacht te vragen voor het Europese Burgerinitiatief. Ondertussen zullen andere ADC’ers mensen vragen om het Europese Burgerinitiatief te tekenen. We hebben nog tot 1 november de tijd om in heel Europa 1 miljoen handtekeningen op te halen.

Kooi - 1 miljoen handtekeningen

De tijd dringt en we gaan deze zomer gebruiken om de mensen te informeren om het benodigde aantal in te zamelen.

Molenaar:

“Het wordt hoog tijd om dierproefvrije technieken te gebruiken. Maar bedrijven vallen terug op dieren omdat zij niet anders mogen. Zo is er al lang een alternatief voor het druppelen van stoffen in de ogen van konijnen. Toch werden er in Nederland nog honderden konijnen in deze verouderde testen gebruikt omdat het wettelijk verplicht is.”

Informatie over de publieksactie:

De Mient (einde Langestraat) in Alkmaar
van 12:30 tot 16:00

Teken hier de petitie!

Persbericht ADC